Szeptemberi módosítások a JuPiNet Távközlési Kft.-nél.

4 perces olvasnivaló | 2022-08-04 13:24

Hosszú évek stabilitása után jelentősen felborul a magyar televíziózás piaca. Megszűnik a DigiSport 1-2-3, Digi Life, Digi World, Digi Animal World, Music Channel, H!T Music Channel, valamint a FIlmNow csatorna is. Június hónapban megszűnt továbbá a PestiTV adása, azaz rövid idő alatt 10 csatorna szűnt meg.

Az okok mögött jellemzően financiális problémák, valamint a magyarországi Digi esetén stratégiaváltás húzódik meg. Ami biztos, hogy a csökkenő kínálat, a tartalom változatossága hosszútávon nem fog jót tenni a piacnak. A klasszikus televíziózás ugyanis átalakulóban van: hónapról-hónapra kevesebb a néző, azok is idősebbek. A gyártók egyre kevésbé támaszkodnak a hirdetéseken alapuló modellre, hiszen egykori szerepüket a reklámpiacon olcsóbban, gyorsabban, kiszámíthatóbban valósítják meg online hirdetéseken keresztül a hirdetők. A magyar televíziós reklámpiac legnagyobb szereplője már régóta a Magyar Állam. Ahogy más Magyar Állam dominálta szektorokban, beszéljünk vagyonvédelemről, építőiparról, egészségügyről, ahol a magyar állampolgárok befizetett adójából torzítják a piacot, ott a lakosság költsége nő, ráadásul leggyakrabban a pénzünkért nem kapunk megfelelő minőségű szolgáltatást sem. Ha csökken a kínálat, ráadásul jobb az alkuerejük a csatornák gyártóinak, emiatt terméküket drágábban adhatják.

A JuPiNet Távközlési Kft. az elmúlt egy hónapban azon dolgozott, hogy a kieső csatornákat pótolja, valamint, hogy ezt áremelések nélkül oldja meg. Versenytársainknál az elmúlt hónapok az áremelésekről szóltak: cégünk viszont elkötelezett abban, hogy ügyfeleinek tett ígéretéhez képest többet adjon.

Mi fog változni?

Szentgotthárd, Magyarlak, Csörötnek, Rábagyarmat, Kétvölgy, Szakonyfalu, Felsőszölnök, Alsószölnök, Gersekarát településeken.

  • Újonnan érkezik a Match4, JazzTV, BalatonTV, DikhTV, BBC Earth, Natgeo Wild, Filmbox alap csatornája, Euronews, valamint az i-concerts és a C Music csatorna az Alapcsomagunk kínálatba, amely így tíz csatornával bővül.
  • A megszűnő FilmNow (egykori DigiFilm csomag) előfizetői az átállást követően a Filmbox Extra HD csatornát élvezhetik.
  • Az átállás során befejezzük az analóg hálózat leállítását, amelyet elhalasztottunk korábban.
  • Az átállás nem jár áremeléssel, egyetlen csomagunk ára sem módosul, a meglévő szerződések változatlan áron továbbra is érvényesek.
  • A csatornák pótlásához, műszaki átállás szükséges, ennek részleteit a továbbiakban olvashatják:

Az átállásig tartó időben a megszűnő csatornák helyén fekete képernyőt tapasztalhat, de ne ijedjen meg: mindez azért történik, hogy a többi csatorna üzembiztosan működjön a központi átállásig, amikor biztosan van kapacitásunk segíteni azon ügyfeleinknek, akiknek nehézséget okoz a készülékük újrahangolása.

Fontos tudni: az átállás időpontja a Szentgotthárdi járás esetében 2022.08.22, hétfő délelőtt tíz óra

(Szentgotthárd, Magyarlak, Csörötnek, Rábagyarmat, Felsőszölnök, Alsószölnök, Szakonyfalu, Kétvölgy esetében)

Fontos tudni: az átállás időpontja a Körmend, Horvátnádalja és Gersekarát települések esetében 2022.08.29, hétfő délelőtt tíz óra

Körmend, Nádasd, Katafa, Csákánydoroszló, Vasalja, településeken

Hogy ebben a gyökeresen megváltozott helyzetben is a legtöbbet adjuk, cégünk úgy döntött, hogy az Önökkel szerződést kötő ITV Digitális Zrt. partnerétől visszaveszi a hálózatot, és ezentúl vállalkozásunk Önállóan állítja össze a kínálatot. Az átállás során Önök közel azonos mennyiségű csatornát, jóval több prémium csomagot, valamint új lehetőségeket kapnak. Elérhetővé válik például az kétéves hűséggel is választható műszaki cikk kínálatunk, amelyben televíziókészülékeket, tableteket, laptopokat, mobiltelefonokat vásárolható, kedvező áron, akár részletfizetéssel is.

A meglévő szerződéseik tovább öröklődnek, a fizetett összeg pedig nem változik. Az átállással olyan régóta várt, és új csatornák lesznek elérhetőek a hálózaton, mint például a Spíler 1-2, valamint Arena4 és Match4.

Az átállásig tartó időben a megszűnő csatornák helyén fekete képernyőt tapasztalhat, de ne ijedjen meg: mindez azért történik, hogy a többi csatorna üzembiztosan elérhető maradjon a központi átállásig, amikor biztosan van kapacitásunk segíteni azon ügyfeleinknek, akiknek nehézséget okoz a készülékük újrahangolása.

Fontos tudni: az átállás időpontja az Önök esetében 2022.08.29 délelőtt tíz óra

Vasvár és Hegyháthodász településeken

  • Újonnan érkezik a Arena4, Match4, Spíler1, Spíler2, Moziverzum, Davinci Learning, JockyTV a kínálatunkba.
  • A megszűnő FilmNow (egykori DigiFilm csomag) előfizetői az átállást követően a Filmbox Extra HD csatornát élvezhetik. Az előfizetők továbbá önállóan is választhatják a Filmbox csomagot, amely négy csatornából áll.
  • Az átállás során befejezzük az analóg hálózat leállítását, amelyet elhalasztottunk korábban.
  • Az átállás nem jár áremeléssel, egyetlen csomagunk ára sem módosul, a meglévő szerződések változatlan áron továbbra is érvényesek.
  • A csatornák pótlásához, műszaki átállás szükséges, ennek részleteit a továbbiakban olvashatják:

Az átállásig tartó időben a megszűnő csatornák helyén fekete képernyőt tapasztalhat, de ne ijedjen meg: mindez azért történik, hogy a többi csatorna üzembiztosan működjön a központi átállásig, amikor biztosan van kapacitásunk segíteni azon ügyfeleinknek, akiknek nehézséget okoz a készülékük újrahangolása.

Fontos tudni: az átállás időpontja a Vasvár, Hegyháthodász települések esetében 2022.08.29, hétfő délelőtt tíz óra

Általános tanácsok az átálláshoz:

Az átállás során a következőkre kell figyelni: azon készülékek esetén, amelyek automatikusan nem alkalmasak a csatornák lekeresésére, újra szükséges hangolni készüléket, amelyet természetesen továbbra is díjmentesen a helyszínen elvégeznek a kollégák, amennyiben ezt kérik tőlünk. A legnagyobb különbség, hogy ezúttal a legrosszabb dolog, ami történhet, hogy bizonyos készülékeken az új csatornák szimplán nem jelennek meg, azaz a szolgáltatás az átállás során folyamatos marad.

 Amennyiben az átállás során hiányos csatornákat tapasztal és az újrakeresés nem segít, keresse cégünket bátran. Az analóg adás nézői számára, tehát akiknek a televíziókészüléke az analóg csatornákra van hangolva, nincs teendő, nem szükséges hangolni, viszont tanácsoljuk, hogy havi 300 Forintért érdemes bérelniük cégünktől egy Set-Top boxot, hogy a szolgáltatást egészében vehessék igénybe, hiszen ugyanannyit és ugyanannyi csatornáért fizetnek, mint akik digitálisban nézik az adást.

Fontos, hogy ezt jelezze a részünkre: cégünknek egyértelmű célja minden bejelentést kivizsgálni, és segíteni. Jellemzően idős tévékészülékekről vagy elöregedett belső, Ön lakásán belüli hálózatokról van szó, amely az Ön számára rontja az élményt. Fontos tudnia, hogy van lehetőség ezen segíteni, de csak abban az esetben, ha ezt jelenti számunkra.

A televíziós készülékek hangolása akkor szükséges, amennyiben a készülék ezt automatán nem végzi el, és az átállást követően hiányzó csatornákat tapasztal. A televíziókészülék esetén eltérő lehet a hangolás menete, de a főbb lépések majdnem minden esetben a Beállítások menüponton belül a Csatornakeresésre vonatkozó funkció, amelyen belül digitális jelre kell keresni. Digitális csatornakeresés során a hálózatainkon QAM256 modulációt kell választani, a szimbólumráta(symbolrate) 6875. Az induló frekvencia pedig 410 Mhz átállást követően, kivétel Vasvár és Hegyháthodász, ahol 170 Mhz. További információt és segítséget talál a témában a jupinet.hu oldalon. Amennyiben nem boldogul, hívja bátran a +36-94/380-794 vagy 1251 telefonszámunkat, és kollégáink átsegítik a lépéseken.

Amennyiben szolgáltatást rendelne meg, vagy további kérdései merültek fel, a jupinet.hu weboldalon, a Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 6. címen található ügyfélszolgálatunkon, és természetesen a korábbi +36-94/380-794 valamint az új 1251 telefonszámon állunk rendelkezésére.

Hasznos információk, gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Minden kérdést megkérdeztek már cégünk több mint 10 éve alatt.

Részletek

Fizetés és számlázás

E-számla és más környezetkímélő alternatívák.

Részletek

Szűrőszoftver

Ingyenes gyermekvédelmi szűrőszoftverek.

Részletek

Kiegészítő csomagok

Kiegészítő televíziós csomagok: HBOGo-tól a felnőtteknek szólókig.

Részletek