VoIP mögötti technológia

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha váltani szeretne

Technológia Összefoglaló Díjszabások

Ezen az oldalon:

Analóg vagy Digitális?

A kilencvenes évek végére a Matávnak sikerült szinte minden magyarországi településen elérhetővé tennie a bárki számára igényelhető vezetékes telefon szolgáltatását. Valószínűleg a legtöbb ember számára ez a típusú hangszolgáltatás ugrik be ha vezetékes telefonálásra gondol, amelyet jellemzően fehér vagy vajszínű, nyomógombos készülékekkel együtt szereltek be. A technológiának szintén jellemző volt a klasszikus sodort réz érpár, amelyre a telefonhívásokon túl, még betárcsázós és xDSL internetszolgáltatást is tudtak építeni, amely a mai napig működik. Természetesen nem ezek az analóg megoldás fő jellemzői, hanem hogy a hang eredeti formájában került átküldésre a hálózaton. A megoldás a kor technikai lehetőségeihez képest jónak számított, azonban a hangminősége rendkívül függött a hálózat minőségétől, amelynek fenntartása egyre drágábbá vált ahogy a technika egyre jobban korosodott.

Az általunk javasolt VoIP technológia, az analóghoz képest mintavételezéssel állít elő magas minőségű digitális hangot, amely jóval nagyobb sávszélet és így küldött hangminőséget is lehetővé tevő villámgyors internetkapcsolaton keresztül továbbítja a hívott félnek. A megoldásunk a meglévő infrastruktúránkra épül tehát, nem szükséges párhuzamos rendszereket üzemeltetnünk. A digitális hangszolgáltatás interneten keresztüli szolgáltatása természetesen nem új technológia, több évnyi tapasztalat és technika áll a rendelkezésünkre.

Mi történik mikor felveszi a telefont?

Minden hívás esetén, az eszköz először a mi központi szerverünkre csatlakozik, ahol a hívott szám alapján a rendszerünk megtervezi a további lépéseket. Ellenőrzi például, hogy hálózaton belül, vagy azon kívülre szól a hívás, ellenőrzi továbbá, hogy engedélyezett-e a telefon számára az adott körzet, illetve elindítja a valódi másodperc alapú számlázást a választott díjcsomag alapján. Amennyiben hálózatunkon kívülre indítja a hívást, a szerverünk csatlakozik a megfelelő partnerhez, ahol az ő hálózatának megfelelően történik minden a továbbiakban.

Ahogy az előző bekezdésben írtuk, a hálózatunk folyamatosan összeköttetésben van minden más magyarországi szolgáltatóval, illetve külföldi hívásokhoz szükséges partnerekkel, így az Ön száma is bárhonnan, bármilyen hálózatból hívható marad.

Mi változik az Ön számára, ha minket választ?

A leggyakoribb kérdés ügyfeleink részéről, hogy megtarthatják-e a több éve használt telefonszámukat. Természetesen számhordozásra van lehetőség, amennyiben ilyen igény felmerül, a meglévő telefonszám megtartható. Szintén lehetőség van a korábbi készülék megtartására: amennyiben ez egy analóg eszközt jelent, úgy egy ATA(Analog Telephone Adapter) képes készülék telepítünk, amely az analóg jelet digitálissá alakítja. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges természetesen a mi hálózatunkra csatlakozni, és így is a legkifizetődőbb a csomagajánlatainknak köszönhetően.

Ahogy korábban említettük, a VoIP megoldás rendkívül rugalmas, amely olyan korábban elsősorban csak vállalatok számára elérhető szolgáltatásokat is lehetővé tesz a lakossági ügyfelek számára, mint az akár online is elérhető híváslista és üzenetrögzítő, több résztvevős hívások, digitális fax szolgáltatás, vagy éppen a felhasználó által vezérelt átirányítások.

Hasznos információk, gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Minden kérdést megkérdeztek már cégünk több mint 10 éve alatt.

Részletek

Fizetés és számlázás

E-számla és más környezetkímélő alternatívák.

Részletek

Szűrőszoftver

Ingyenes gyermekvédelmi szűrőszoftverek.

Részletek

Kiegészítő csomagok

Kiegészítő televíziós csomagok: HBOGo-tól a felnőtteknek szólókig.

Részletek