Az internet szolgáltatásunk mögötti technológia

Ha többet szeretne tudni hálózataink jellegéről, mert megalapozott döntést szeretne hozni

Eszközök és Technológia Összefoglaló Szűrőszoftver

A hálózatunkon használt technológiákról

A JuPiNet Távközlési Kft. szolgáltatási területein jelenleg 4 különböző technológiát használunk a köztünk és a felhasználó közötti kapcsolat megteremtésére. Hálózatunkat folyamatosan fejlesztjük és állunk át korszerűbb technológiákra, de a közeljövőben a célunk az, hogy minden hozzánk tartozó településen, annak méretétől függetlenül közel azonos technológiával valamint internet esetében azonos sávszélességgel legyünk jelen.

Docsis hálózatok

A Data Over Cable technológiát Magyarországon jellemző olyan szolgáltatók kezdték el használni, amelyek már kiépített kábel TV hálózatot is üzemeltettek, mint például a JuPiNet. A megoldás legnagyobb előnye természetesen, hogy a meglévő infrastruktúrát képes használni, illetve a használt modemektől függően komoly sávszélességekre is képes.

Jelenleg a legnagyobb sávszélű csomag, amelyeket ezeken a hálózatokon értékesítünk a 120 Mbps sebességű internetcsomagunk, amely az alternatívát jelentő vezeték nélküli mikrohullámú, illetve vezetékes ADSL szolgáltatók által kínált sebességek többszörösére is képes.

FTTH hálózatok

A Fiber-To-The-Home(FTTH) hálózatok különlegessége, hogy az optikai szál közvetlenül az épületbe megy be további átalakítás nélkül. A hálózattechnika fejlődésével egyértelmű vált az igény, hogy a hatalmas sebességekre képes optikai vezetéket, üvegszálat, minél közelebb vigyük a felhasználóhoz.

A korábban részletezett Docsis, vagy éppen az ADSL hálózatok esetén például a fejállomások csatlakoznak nagysebességű optikára. A fejállomás és az ügyfél között ennél olcsóbb, de gyengébb adatkapcsolatot lehetővé tevő koaxális(Docsis) vagy rézvezetékes(ADSL) szakaszt építenek ki. Az FTTH esetében, a teljes szakasz üvegszál alapú, így nem alakulnak ki a rendszerben olyan részek, amelyek szűk keresztmetszetükkel korlátoznák a kapcsolatot. Továbbá, a korábban ADSL rendszerek esetében rendkívül gyakori probléma, a fejállomástól való távolság miatt kialakuló teljesítményvesztés is elhanyagolható.

FTTB hálózatok

Az Fiber-To-The-Building(FTTB) technológia és a korábban említett FTTH közötti legnagyobb különbség, hogy a jellemzően társasházak esetén használt FTTB nem közvetlenül az előfizetőig tart, hanem csak az épületig, ahol a szolgáltatatás kiépítésére más, a sokemeletes társasházakban praktikusabban szerelhető technológiát használunk. Jellemzően az épületbe bemenő üvegszálat egy gigabites teljesítményű switch segítségével jellemzően klasszikus ethernet hálózaton keresztül osztjuk tovább az épület lakói között.

A megoldás teljesítménye így továbbra is magas marad, anélkül, hogy az FTTH kiépítésre jellemző magas ár megjelenne a havidíjakban.

Wifi hálózatok

A WiFi mikrohullámú, vezeték nélküli megoldásunkat jellemzően két esetben alkalmazzuk: ha olyan, jellemzően üzleti igényt kapunk, amely esetében nem elégséges a meglévő hálózatunk teljesítménye, vagy amennyiben a cégünk egy adott településen a közeljövőben vezetékes hálózat kiépítését tervezi, és már előre szeretne ügyfelek szerezni.

Bármely esetről is legyen szó, jellemzően meglévő optikai hálózatunkra építjük az adótornyainkat, melyek így továbbra is magasabb sávszélességet tesznek lehetővé, mint a konkurens csak vezetéknélküli megoldással operáló versenytársak.

Hasznos információk, gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Minden kérdést megkérdeztek már cégünk több mint 10 éve alatt.

Részletek

Fizetés és számlázás

E-számla és más környezetkímélő alternatívák.

Részletek

Szűrőszoftver

Ingyenes gyermekvédelmi szűrőszoftverek.

Részletek

Kiegészítő csomagok

Kiegészítő televíziós csomagok: HBOGo-tól a felnőtteknek szólókig.

Részletek